دسته‌بندی نشده

پیپ چیست ؟

پیپ وسیله ایست مخصوص که برای کشیدن تنباکو ساخته شده است . آن شامل یک کاسه حفره دار برای قراردادن تنباکو ؛ و یک دستگیره چوبی نازک که درانتها به یک دهان گیر پلاستیکی ختم میشود ؛ میباشد . پیپ ها در محدوده وسیعی از پیپ های ماشین ساز خیلی ساده تا پیپ های دست ساز و با ارزش هنری و گران قیمت کلکسیونرها ؛ ساخته میشوند . پیپ کشی یکی از قدیمی ترین سنت های شناخته شده کشیدن تنباکو میباشد .

جنس پیپ :

قسمت بدنه و کاسه پیپ معمولا از جنس چوب بریار ؛ مرشام ؛ چوب ذرت ( کورن ) و حتی سفالی میباشد و در ساخت پیپ کمتر از چوب های متراکم آلبالو ؛ زیتون ؛ چوب افرا ؛ چوب کهور و بلوط ؛ استفاده می شود . آهن و شیشه از مواد غیر متداول در ساخت پیپ هستند.

قسمت کاسه پیپ گاهی خراطی و گاهی با فلز و سنگ و نگین های جواهر ؛ تزئین میشوند .

دسته پیپ باید یک مجرای بلند با قطر مناسب داشته باشد تا دود تنباکوی پیپ بصورت مناسب از آن گذر کند . همچنین مجرای پیپ ها با قطرهای مختلفی ( ۲میلیمتر , ۴ میلیمتر , ۶ میلیمتر ؛ ۹ میلیمتر ) و بصورت بدون فیلتر و یا فیلتردار ساخته میشوند .

قسمت دهانگیر پیپ معمولا از مواد قالب پذیر نظیر کائوچو و یا پلاستیک نرم ساخته میشود .

در بعضی موارد دسته پیپ از جنس بامبو ؛ نی ؛ یا چوب ساخته میشود . در پیپ های گران قیمت دهانگیر پیپ از جنس کهربا و یا سنگ های جواهر ساخته میشود .

جنس پیپ :  پیپ از جنس های مختلفی ساخته می شود.

۱)بریار :اکثر پیپ هایی که امروزه فروخته می شوند از پیپ های دست ساز گرفته تا پیپ های ماشین ساخت از چوب بریار :که چوب مناسبی برای ساخت پیپ می باشد ساخته می شود .از دلایل استفاده از این چوب می توان به مقاومت خوب آن در برابر آتش و توانایی بالای آن در جذب رطوب نام برد.

۲)مرشام:مرشام (سیلیکات هیدرات منیزیم)است :یک ماده ی معدنی که عموما در ترکیه یافت می شود .خاصیتی که این سنگ دارد اینست که می توان حکاکی های بسیار ظریف و نقش های فیگوراتیوی روی آن انجام داد .

از قرن ۱۷ برای ساخت پیپ از این ماده ی معدنی استفاده می شد ,نام دیگر مرشام (کف دریا ) می باشد که رنگ طبیعی آن سفید می باشد و وزن حجمی پایینی دارد. مرشام یک ماده ی معدنی متخلخل می باشد که باعث جذب بسیاری از مواد تنباکو در حین کشیدن پیپ می شود و در طول زمان رنگ ان به قهوه ای مایل به طلایی تغییر پیدا می کند .

در قدیم در کشور انگلستان پیپ های مرشام در بین کلکسیونر ها قیمت گذاری و خرید و فروش می شد و به عنوان کالایی لوکس شناخته می شد.

۳)سرامیک : پیپ های سرامیکی ,اغلب بدلیل اینکه قبه ی آن زیاد داغ می شود استفاده از آن برای پیپ کش های ماهر سخت و دردسر ساز است ,ولی یک پیپ سرامیکی خوب یک دود خالص و بدون طعم اضافه را در زمان کشیدن پیپ ارائه می دهد.

۴)Calabash  ساخت این پیپ بسیار سخت بوده و برای هیمن قیمت بالایی دارد و ترکیبی از مرشام و چوب است .

۵)Corn Cob  : چوب ذرت  دسته ی دیگری از پیپ ها با چوب ذرت ساخته می شوند که هم از لحاظ قیمت ارزان و بصرف بوده و هم کارایی خوبی دارند اما فاقد ظاهر جذابی می باشند .

جالب است بدانید که شخصیت های بزرگی همچون مارک تواین ,ژنرال داگلاس مک آرتور و نورمن راک ول از چهره های معروفی بودند که از این مدل پیپ استفاده می کردند.

Popeye شخصیت کارتونی ملوان زبل نیز از این نوع پیپ استفاده می کرد.

این پیپ امروزه نیز محبوبیت بالای را برخودار است چون هم ارزان است و هم نیازی به استراحت دادن به پیپ نیست و به این دلیل معمولا این پیپ را به مبتدی ها می شود پیشنهاد کرد.

پیپ کش های حرفه ای برای تست توتون های جدید و یا تست توتون های ترکیبی خود یا توتون های عطری خود از این پیپ استفاده می کنند تا پیپ های گران قیمت و مرد علاقه خود را به دردسر خراب شدن و بد طعم شدن گرفتار نکنند.

۶)پیپ های مصنوعی :پیپ های متنوعی از جنس های (گرافیت ,رزین ,باکلیت , و حتی ترکیب چوب و نایلون و دیگر مواد مصنوعی )در رنگ ها و شکل های مختلف ساخته می شوند که عموما پیپ های حرفه ای و مرغوبی محسوب نمی شوند.

۷)Metal: فلز یک ماده ی غیر رایج برای ساختن پیپ می باشد ولی در کل ناشناخته نیز نیست. رایج ترین مدل پیپ های متال به این صورت است که دسته ی آلومینیومی دارد که خاصییت خنک کنندگی را دارا می باشد و قسمت دهانه ی آن از نوع لاستیک سخت است و قسمت قبه (کاسه )متحرک و قابل جدا شدن است تا بتوان از سر کاسه های متفاوت برای توتون های متفاوت استفاده کرد .از مدل های معروف پیپ های فلزی می توان پیپ فالکون را نام برد.

قلیان:شاید برایتان جالب باشد که قلیان هم در زیر دسته پیپ ها می باشد.نوعی پیپ آبی که از زمان های قدیم در آسیای میانه رایج بوده که توسط آب عمل فیلتر و خنک شدن دود و توتون انجام می شود.

استفاده از پیپ:

پیپ کشیددن نسبت به سیگار کشیدن نیاز به وسایل و ابزار و تکنیک های خاصی دارد.علاوه بر نیاز به وجود پیپ به کبریت مخصوص و یا فندک مخصوص ,کیف مخصوص پیپ و پیپ پاک کن و ابزار پر و خالی کردن پیپ نیاز دارد.

تنباکوی پیپ :

توتون پیپ در شکل ها و اندازه ها و عط های مختلف عرضه می شود.اغلب توتون های پیپ از توتون های سیگار ملایم تر و درشت تر و مطلوب تر هستند چون تنباکو های خیلی ریز در پیپ ,مانع جریان هوا شده و  به اصلاح موجب عدم کام گرفتن صحیح از پیپ می شوند و همچنین توتون های خشک نیز به سرعت می سوزند.

توتون پیپ برای اینکه خشک نشود باید در یک محفظه ی بسته مثل قوطی فلزی یا شیشه ای درب دار نگهداری شود.

برخی توتون ها به نوار های باریک بلند بریده می شوند .بعضی توتون ها در یک قالب تخت پرس می شوند و سپس قطعه قطعه می شوند ,در روش های حرفه ای تر بسته بندی توتون های پیپ بصورت نوار های بلندی دورهم محکم پیچیده می شوند و سپس به صورت صفحه صفحه بریده می شوند ,در این روش عطر توتون ماندگاری بیشتر را دار می باشد.

توتون Flakeرا بین انگشتان و کف دست می مالند تا خرد تر شود و به راحتی در پیپ جا بگیرد و بعضی ها هم آن را به قطعات کوچک تر می برند.

Packing:

پرکردن کاسه ی پیپ یکباره انجام نمی شود بلکه در چند مرحله انجام می شود:

در هر مرحله مقداری توتون در کاسه ی پیپ ریخته و با انگشت شصت توتون را به سمت کف کف کاسه فشرده می کنند و پیپ را به دهان گرفته و به آن پک می زنند و امتحان می کنند که پیپ خوب کام می دهد و هوا براحتی در آن جریان پیدا می کند.

پر کردن پیپ روش های مختلفی دارد , یکی از این روش ها این است که کاسه ی پیپ را بسته به مقدار توتونی که می خواهند بکشند را از توتون پر می کنند .سپس با انگشت اشاره یا انگشت شصت (که پیشنهاد می شود) آنرا تا جایی که می شود فشرده می کنند و سپس پیپ را به لب گرفته و پک زده و امتحان می کنند که پیپ خوب کام می دهد و هوا به راحتی در مجرای پیپ جریان دارد .این کار نیاز به کمی تمرین و ممارست دارد تا به میزان مناسب فشردگی توتون وارد شوید!

حال اگر میزان فشردگی توتون زیاد بود , می توانید از توتون از توتون درون کاسه مقداری بردارید و کم کنید و یا اینکه با ابزار سوزنی شکل پیپ در توتون فشرده شده کمی سوراخ باز کرده تا هوا برای پک زدن بهتر جریان پیدا کند.

بعد از روشن کردن توتون اگر نیاز به فشرده کردن توتون بود با ابزار کوبه ی پیپ این کار را انجام دهید.

یکی دیگر از روش های پر کردن پیپ و فشرده سازی توتون روش سه مرحله ای است که بدین صورت است :

مرحله اول :مخزن کاسه ی پیپ را پر از توتون کرده و روی آن را با قدرت فشرده می کنیم تا در ۳/۱ از کاسه ی پیپ جا شود

مرحله دوم:دوباره کاسه ی پیپ را پر از توتون کرده و بصورت ملایم فشرده می کنیم تا ۳/۲ پیپ پر شود.

مرحله سوم:دوباره کاسه ی پیپ را پر کرده و به آرامی و ملایمت فشار می دهیم تا پیپ کاملا پر شود .در این روش توتون موجود در کاسه ی پیپ سه لایه می شود که لایه پاین فشردگی زیاد و لایه های بالاتر فشردگی کمتری دارد و توتون بصورت مناسبی می سوزد.در این روش معمولا توتون زیادی در پیپ جا می گیرد .در نتیجه زمان طولانی می توان پیپ را کشید.

یک روش دیگر که به روش فرانک نامیده می شود به این صورت است که خورده توتون ها را به آرامی از بالای کاسه ی پیپ رها کرده و داخل کاسه ی پیپ ریخته تا کاملا پر شود و سپس یکباره توتون را فشرده می کنیم و اگر نیاز به توتون بیشتر بود دوباره یک مرحله دیگر انجام می دهیم

Lighting(روشن کردن پیپ)

روشن کردن پیپ با کبریت به خاطر درجه حرارت پایین تر شعله نسبت به فندک ها ارجحیت بیشتری دارد.

فندک های گازی مخصوص پیپ که شعله خروجی آنها از پهلو یا زاویه دار می باشد و با آن می توان شعله را روی توتون مستقیم قرار داد.

از فندک های شعله ی اتمی (کوره ای)بدلیل بالا بودن حرارت شعه آن توتون پیپ و لبه ی پیپ و دیواره ی داخلی کاسه ی پیپ را می سوزاند و از این نوع فندک نباید استفاده کرد.

اگر از فندک های بنزینی مثل فندک پیپ و زیپو استفاده می کنید باید چند ثانیه بگذارید فندک روشن بماند تا بو و بخار بنزین از بین برود و سپس توتون را روشن کنید ,تا بو و طعم بنزین وارد دهانتان نشود.

بعد از این همه ,برای روشن کردن توتون شعله را از بالا روی توتون گرفته و به آرامی پک بزنید تا شعله ی آتش به سمت پایین و داخل حفره ی کاسه ی پیپ کشیده شود و پیپ به خوبی روشن شود .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *