دسته‌بندی نشده

پاد سیستم چیست؟ با اجزا و قطعات پاد یا سیگار برقی و برترین برندهای آن آشنا شوید!

پاد سیستم، یا همان سیگار برقی، یک دستگاه الکترونیکی است که با استفاده از آن، می‌توان سالت نیکوتین را بخار کرده و این بخار را برای دریافت نیکوتین، استعمال کرد. طی سال‌های اخیر، صنعت ویپ و پاد، پیشرفت زیادی کرده و در همین حین، محبوبیت محصولات این صنعت هم بین مردم بیشتر شده است؛ کمتر کسی پیدا می‌شود که به دنبال ترک سیگار بوده و نداند پاد چیست؛ حداقل در نسل Z، کمتر کسی پیدا می‌شود که از او بپرسید و نداند پاد چیست. به نظر می‌رسد استفاده از پاد سیستم، راه حل مناسبی برای ترک سیگار بوده چرا که عده زیادی از افراد توانسته‌اند با استفاده از پاد، به شکلی موفقیت‌آمیز سیگار را ترک کنند.

سوالی که در اینجا مطرح می‌شود، این است که:

  • پاد چیست؟
  • کاربرد پاد سیستم چیست؟
  • سیگار برقی چگونه کار میکند؟
  • مزایا و معایب پاد چیست؟
  • آیا ضرر پاد سیستم از سیگار کمتر است؟
  • بهترین برند تولید کننده پاد چیست؟
  • چطور می‌توان از پاد سیستم برای ترک سیگار استفاده کرد؟
  • فرق ویپ و پاد چیه؟

در ادامه این مقاله از بلاگ TehVape، می‌خواهیم به طور مفصل در مورد پاد سیستم صحبت کنیم و ضمن پاسخ دادن به این سوال‌ها، بهترین برندهای پاد سیستم را معرفی کنیم. اگر جواب سوالات بالا را نمی‌دانید، این مقاله برای شماست؛ آن را تا آخر بخوانید!

پاد سیستم چیست؟

پاد سیستم، یک دستگاه الکترونیکی کوچک است که از آن می‌توان به عنوان جایگزینی برای سیگار استفاده کرد. معمولاً وقتی از افراد مختلف می‌پرسید ویپ پاد سیستم چیست، به شما می‌گویند همان سیگار برقی است. البته شکل پاد شبیه سیگارهای الکترونیکی که خیلی سال پیش وارد بازار شدند، نیست. پاد سیستم بیشتر شبیه ویپ است، فقط کمی کوچک‌تر و جمع و جورتر.

پاد سیستم، با استفاده از توان خروجی که از باتری کوچک درون آن تأمین می‌شود، مایع سالت نیکوتین (که درون مخزن یا تانکر پاد ریخته‌اید) را تبخیر می‌کند و این بخار، از طریق دهانه دستگاه به دهان منتقل شده و شما می‌توانید برای دریافت نیکوتین و تجربه حس و حال سیگار کشیدن، آن را استعمال کنید.

طرز کار پاد چیست؟

برای خیلی از افراد جالب است بدانند که سیگار برقی چگونه کار میکند. خب، خیلی سخت نیست!

برای شروع کار، لازم است اول مایع مخصوص پاد سیستم، یا همان سالت نیکوتین را در مخزن، کارتریج یا همان تانکر پاد بریزید. داخل این دستگاه، اجزای کوچکی از جمله کاتان (پنبه)، کویل و المنت قرار دارد که با استفاده از این اجزا می‌توان مایع سالت نیکوتین را تبخیر کرد. طرز کار آن هم به این صورت است که اول، کاتان که یک سر آن داخل کارتریج پاد سیستم است، به سالت نیکوتین آغشته می‌شود. سر دیگر کاتان، لای سیم‌پیچ‌های کویل قرار گرفته است و کویل هم به المنت دستگاه متصل است. وقتی شما شروع به کام گرفتن از پاد سیستم می‌کنید، المنت دستگاه با استفاده از انرژی که از باتری پاد می‌گیرد، داغ شده و این حرارت به کویل منتقل می‌شود. مقداری از سالت نیکوتین که در کاتان موجود است، با قرار گرفتن در معرض این حرارت، تبخیر می‌شود و بخار آن، از طریق دهانه پاد سیستم، وارد دهان فرد مصرف‌کننده می‌شود.

نکته‌ای که در مورد بخار سالت نیکوتین و پاد سیستم وجود دارد این است که می‌توانید آن را داخل گلو برده و مانند دود سیگار از این بخار استفاده کنید؛ خودمانی‌اش این می‌شود که:

“می‌توانید بخار پاد را بدهید تو گلو!”

یکی از مسائلی که افراد سیگاری را موقع کام گرفتن از ویپ اذیت می‌کرد، همین مسئله بود که بخار ویپ را باید مثل قلیان کشید و نمی‌توان آن را داخل گلو داد؛ ولی از آن جایی که PH سالت نیکوتین کمتر است، VG آن هم کمتر بوده و میزان بخاری که در پاد سیستم تولید می‌شود، به غلظت و حجم بخار ویپ نیست. می‌توانید بدون آن که اذیت شوید، بخار پاد را داخل گلو بدهید.

اجزا و قطعات تشکیل دهنده پاد سیستم

فرقی ندارد یک ویپر حرفه‌ای باشید یا تازه کار، بهتر است با اجزا و قطعات پاد سیستم آشنا شوید تا بتوانید طرز کار آن را هم بهتر درک کنید. به طور کلی، پاد سیستم جمع‌وجورتر از ویپ است و اجزای آن، کوچک‌تر و ساده‌تر هستند. بعضی از اجزای به کار رفته شده در پاد سیستم، اسم یکسانی با اجزای ویپ دارند، مثل کویل، ولی باید بدانید که نوع آن‌ها به کلی با اجزای مشابه در ویپ فرق دارد.

  • دهانه (همان قسمتی که از آن کام می‌گیرید)
  • بدنه دستگاه
  • کارتریج
  • کویل
  • کاتان
  • باتری
  • پورت USB یا mini USB برای شارژ کردن دستگاه

وقتی از پاد استفاده می‌کنید، در طولانی مدت، ممکن است نیاز داشته باشید بعضی از قطعات و اجزای آن را تعویض کنید تا بتوانید همان عملکرد و بازدهی اولیه را از پاد سیستم خود بگیرید. به جز سالت نیکوتین، که معمولاً به صورت ماهانه باید آن را بخرید، ممکن است هر از چند گاهی نیاز باشد کویل، سیم پیچ یا کاتان پاد سیستم خود را تعویض کنید.

سالت نیکوتین یا جویس پاد چیست؟

برای استفاده از ویپ، به جویس نیاز دارید و برای استفاده از پاد سیستم، باید جویس پاد یا همان سالت نیکوتین را تهیه کنید. سالت نیکوتین از نقطه نظرات مختلفی با جویس ویپ تفاوت‌های زیادی دارد. مهم‌ترین تفاوت سالت با جویس، در میزان نیکوتین آن‌هاست. جویس ویپ در انواع مختلفی از نظر میزان نیکوتین تولید می‌شود که بین صفر تا 24 میلی‌گرم نیکوتین، در انواع مختلف آن وجود دارد. از طرفی دیگر، سالت نیکوتین برای افرادی تولید شده است که نیاز به نیکوتین بیشتر دارند؛ بنابراین، میزان نیکوتین موجود در سالت‌های مختلف، بین 25 تا 50 میلی‌گرم است. فرق سالت نیکوتین با جویس ویپ چیست؟

همان طور که گفتیم، بزرگ‌ترین تفاوت این دو در میزان نیکوتین به کار رفته شده در مایع محلول آن‌هاست. تفاوت‌های دیگری در میزان VG و PG استفاده شده در هر یک از این دو محلول و همچنین نوع نیکوتین آن‌ها وجود دارد. معمولاً میزان PG استفاده شده در سالت نیکوتین، بیشتر از این میزان در جویس ویپ است؛ به همان نسبت هم میزان VG استفاده شده در سالت نیکوتین، کمتر از این میزان در جویس است.

نوع نیکوتین جویس پاد چیست؟ ببینید، نیکوتینی که در جویس ویپ استفاده شده است، فرمول خاصی از این ماده محسوب می‌شود که به آن نیکوتین آزاد (Freebase Nicotine) می‌گویند. نیکوتین آزاد در تمامی محصولات ترک سیگار، استفاده می‌شود؛ برای مثال می‌توان به آدامس، چسب و اسپری‌های ترک سیگار اشاره کرد که نیکوتین موجود در همه آنها، از نوع نیکوتین آزاد است. نیکوتین آزاد PH بالایی دارد و به دلیل همین خاصیت قلیایی، موقع استفاده از ویپ ممکن است گلوی شما را کمی بزند (البته دلیل دیگری هم دارد که آن VG بالای موجود در جویس ویپ است). از طرفی دیگر، فرمول نیکوتین استفاده شده در جویس پاد یا همان سالت نیکوتین با نیکوتین آزاد فرق دارد. محققان برای آن که PH نیکوتین آزاد را کم کنند، مقداری اسید (معمولاً بنزوئیک اسید) به آن اضافه می‌کنند. به همین دلیل به جویس پاد، سالت نیکوتین می‌گویند (یعنی به دلیل اسید اضافه شده، پسوند نمک را به این جویس داده‌اند).

پایین آمدن PH نیکوتین در سالت پاد سیستم از چند جهت به نفع ویپر است:

اول از همه، این نوع نیکوتین، راحت‌تر و سریع‌تر توسط بدن جذب می‌شود. از طرفی دیگر، پایین آمدن PH نیکوتین باعث می‌شود موقع مصرف آن، گلوی ویپر اذیت نشود و در آخر، PH پایین سالت نیکوتین باعث می‌شود برای تبخیر آن، حرارت کمتری مورد نیاز باشد؛ به همین دلیل، توان خروجی کمتری از باتری پاد سیستم گرفته می‌شود تا جویس سالت را تبخیر کند. همین دما و PH پایین‌تر، دلیلی است برای این که بتوانید به راحتی بخار پاد سیستم و سالت نیکوتین را داخل گلو بدهید.

کاربرد پاد چیست؟

معمولاً افرادی از پاد استفاده می‌کنند که می‌خواهند سیگار را ترک کنند. بیست سال پیش، وقتی اولین ویپ به بازار معرفی شد، همه ذوق کردند. چرا که تا قبل از آن، روش‌های ترک سیگار عملاً به درد نخور بودند. ولی ویپ یک چیز دیگر بود! عین سیگار، می‌شد از این دستگاه استفاده کرد و به جای دود پر از ضرر سیگار، بخار کم ضرر ویپ را درون ریه فرو داد و از بیرون دادن آن از دهان هم لذت برد؛ همین دلیل باعث شد ویپ‌ها سریع بین مردم محبوب شوند و بسیاری از افرادی که دنبال ترک سیگار بودند، بروند و ویپ بخرند.

ولی یک جای کار می‌لنگید

چرا بعد از مدت زمان کمی، تمام کسانی که ویپ خریده بودند دوباره شروع به سیگار کشیدن کردند؟ جواب واضح است؛ تجربه ویپینگ، مثل اسموکینگ (سیگار کشیدن) نیست. بخار ویپ خیلی غلیظ بود و گلوی آدم‌ها را اذیت می‌کرد؛ از طرفی دیگر، ویپرها نمی‌توانستند بخار ویپ را مثل دود سیگار در گلوی خود فرو ببرند؛ و اما مهم‌ترین دلیل آن هم این است که جویس ویپ، میزان نیکوتین بسیار کمتری از سیگار دارد و جوابگوی کسی که ناگهان سیگار را کنار گذاشته و به ویپینگ روی آورده، نیست.

همین مسائل، باعث شد تا تولیدکنندگان، به فکر تولید یک جویس جدید و یک دستگاه جدید باشند که بتواند عیناً تجربه سیگار کشیدن را برای افراد بسازد.

“این شد که پاد سیستم و سالت نیکوتین به بازار معرفی شد!“

پاد سیستم، خیلی کوچک‌تر از کیت‌های ویپ است و افراد مختلف می‌توانند به راحتی آن را در جیب خود گذاشته و هر جا می‌خواهند، با خود حمل کنند. همچنین این دستگاه‌های کوچک، بخار کمتری داشتند (تقریباً بخار آن‌ها حجم و غلظت دود سیگار را دارد) و به دلایلی که قبل‌تر توضیح دادیم، افراد می‌توانستند بخار پاد سیستم را داخل گلو بدهند. از طرفی دیگر، سالت نیکوتینی که برای این دستگاه استفاده می‌شد، میزان نیکوتین مورد نیاز افراد سیگاری را تأمین می‌کرد.

به همین دلیل می‌توان گفت که اصلی‌ترین کاربرد پاد سیستم، ترک سیگار و جایگزین کردن آن با دخانیات خطرناک و مضر است. افرادی که قبلاً سیگار نکشیده‌اند و تا به حال نیکوتین مصرف نکرده‌اند، بهتر است از پاد سیستم استفاده نکنند و به جای آن، ویپ با جویس بدون نیکوتین تهیه کنند. به بیان دیگر، برای استفاده تفریحی از دستگاه‌های ویپ و مشتقات آن، بهتر است ویپ تهیه کنید.

مزایا و معایب ویپ پاد سیستم چیست؟

مزایای سیگار برقی چیست؟

می‌توان گفت اصلی‌ترین مزیت استفاده از پاد سیستم، ترک سیگار است. افرادی که تمایل به ترک سیگار دارند، به راحتی طی چند ماه می‌توانند سیگار را با استفاده از پاد سیستم ترک کنند. پاد سیستم جایگزینی کم‌خطر با ضرر کمتر برای افراد محسوب می‌شود. با استفاده از پاد سیستم، لباس‌ها و دهان شما بوی بد سیگار نمی‌گیرد و می‌توانید به مرور، میزان نیکوتین جویس سالت مصرفی خود را کم کنید تا سرانجام، به ترک نیکوتین هم عادت کنید.

یکی دیگر از مزیت‌های پاد سیستم، قیمت پایین و هزینه‌های کم این دستگاه، هم در مقایسه با ویپ و هم در مقایسه با سیگار است. برای استفاده از این دستگاه، به جز هزینه اولیه‌ای که بابت خرید پاد سیستم می‌پردازید (بین 700 هزار تا 1 میلیون و 500 هزار تومان)، ماهانه نیاز به تهیه جویس سالت دارید که هزینه آن هم چیزی بین 300 تا 400 هزار تومان است؛ این مقدار در برابر هزینه‌ای که ماهانه برای سیگار خرج می‌کنید، بسیار کمتر است؛ کافی است یک دقیقه آن را حساب کنید!

معایب پاد چیست؟

سالت نیکوتین و پاد سیستم، ضررهایی را به همراه دارند. البته این ضررها و آسیب‌های ناشی از مصرف سالت نیکوتین، به مراتب کمتر از سیگار است ولی اگر قرار باشد شفاف در مورد هر چیزی صحبت کنیم، باید ضررهای پاد سیستم را هم بگوییم.

به طور کلی، آسیب‌هایی که پاد سیستم به بدن می‌زند، کمتر از سیگار کشیدن است؛ ولی سالت نیکوتین، به دلیل وجود ترکیبات سنتزی و نیکوتین در آن، بی‌ضرر نبوده و در نتیجه، استفاده از پاد سیستم هم در بلندمدت آسیب‌هایی را به بدن وارد می‌کند.

نیکوتین یک ماده اعتیادآور و سرطان‌زا است که فرقی ندارد آن را به چه طریقی دریافت می‌کنید، به هر حال، این ماده برای سلامتی شما و اطرافیانتان، آسیب‌هایی را به دنبال دارد.

آیا ضرر پاد سیستم از سیگار کمتر است؟

در یک کلام، بله؛ دود سیگار، به جز نیکوتین، حاوی مواد مضر و آسیب‌زای زیادی است که از جمله آن‌ها می‌توان به مونو اکسید کربن، گوگرد و قطران اشاره کرد. وقتی شما سیگار می کشید، تمام این مواد مضر را به همراه نیکوتین وارد ریه‌های خود می‌کنید که برای سلامتی شما، بسیار خطرناک است. به همین دلیل، به جای سیگار، استفاده از پاد سیستم توصیه می‌شود؛ چرا که بخار سالت نیکوتین، گوگرد، قطران یا کربن مونو اکسید را به همراه ندارد و می‌توان گفت تنها مواد مضر آن، مواد سنتزی و نیکوتین موجود در آن است.

چطور می‌توان از پاد سیستم برای ترک سیگار استفاده کرد؟ (7 قدم)

افراد زیادی برای ترک سیگار از پاد سیستم استفاده کرده و موفق شده‌اند. برای این کار، لازم است:

  1. اول میزان نیکوتینی که به صورت روتین و روزانه از سیگار دریافت می‌کردید را مشخص کنید. این مقدار در ماه چقدر است؟
  2. بعد از مشخص شدن این میزان، می‌توانید برای خرید جویس سالت با همان میزان نیکوتین، اقدام کنید.
  3. بعد از مدتی که از پاد سیستم و سالت نیکوتین استفاده کردید، به مرور، میزان نیکوتین جویس سالتی که می‌خرید را کاهش دهید تا به پایین‌ترین حد برسد.
  4. برای آن که به طور کامل نیاز بدن خود به نیکوتین را از بین ببرید، لازم است بعد از مدتی، یک دستگاه ویپ بخرید و از جویس‌های ویپ که نیکوتین کمتری دارند، استفاده کنید.
  5. همان روندی که برای کاهش نیکوتین سالت مورد استفاده خود پیش گرفتید را این بار برای جویس ویپ به کار بگیرید.
  6. بعد از مدتی، آن‌قدر نیکوتین مورد نیاز بدن خود را کاهش داده‌اید که می‌توانید از جویس‌های بدون نیکوتین ویپ استفاده کنید.
  7. بعد از چند ماه، می‌توانید ویپ را هم به طور کامل کنار گذاشته و از زندگی سالم خود، لذت ببرید.

فرق ویپ و پاد چیه؟

کیت‌های ویپ با پاد سیستم تفاوت‌هایی دارند که در ادامه، این تفاوت‌ها را توضیح می‌دهیم:

  • ویپ دستگاهی به نسبت بزرگ‌تر از پاد سیستم است.
  • مایع مورد استفاده در ویپ، ای-جویس یا ای-لیکوئید بوده ولی مایع مورد استفاده در پاد سیستم، سالت نیکوتین یا جویس سالت است.
  • ویپ توان خروجی بالایی داشته و میزان بخاری که تولید می‌کند، زیاد است؛ ولی پاد سیستم، توان خروجی پایینی دارد و میزان بخار آن تقریباً با دود سیگار برابر است.
  • پاد سیستم برای کسانی مناسب است که قبلاً سیگار می‌کشیده‌اند؛ ولی ویپ برای بسیاری از افراد، از جمله آن‌هایی که می‌خواهند تفریحی کلودهای بخار تولید کنند، مناسب است (چون جویس‌های بدون نیکوتین هم دارد).
  • پاد سیستم ارزان‌تر از کیت ویپ است.
  • جویس مورد استفاده در ویپ، میزان نیکوتین کمتری نسبت به سالت نیکوتین مورد استفاده در پاد سیستم دارد.

بهترین برند تولیدکننده پاد چیست؟

پاد سیستم ویپ برند اسموک (مدل نورد 4)

۴ Smok Nord توسط برند معروف اسموک تولید و به بازار عرضه شده است که یکی از باکیفیت‌ترین پاد سیستم‌های موجود در جهان است. نکته قابل توجه در مورد این محصول این است که از آن، هم به عنوان پاد و هم به عنوان ویپ می‌توانید استفاده کنید.

4 Nord با تمامی کویل‌های RPM و RPM2 سازگاری دارد، بدنه آن از آلیاژ روی باکیفیت ساخته شده و محدوده خروجی توان آن در بازه ۵ تا ۸۰ وات است. علاوه بر این موارد، پورت شارژ نورد ۴ تایپ C است؛ یعنی دارای قابلیت فست شارژ است و دستگاه می‌تواند در تایم کوتاهی به طور کامل شارژ شود.

ویپ پاد گیک ویپ (مدل ایجیس بوست پلاس)

یکی دیگر از شناخته شده‌ترین برندهای دنیای ویپینگ، گیک ویپ است. این برند به دلیل تولید محصولات با کیفیت فوق‌العاده بالا، محبوبیت زیادی در بازار دارد. یکی از برترین محصولات گیک ویپ، AEGIS BOOST PLUS است. طراحی ساده این ویپ پاد و دکمه فایر در اندازه مناسب، کام گرفتن را بسیار آسان و لذت بخش می‌کند. صفحه نمایش تعبیه شده در این دستگاه نیز اطلاعات مورد نیاز مثل وات، تعداد پاف، مقاومت کویل و شارژ باتری را به شما نمایش می‌دهد. منبع تغذیه این دستگاه هم یک باتری خارجی سایز ۱۸۶۵۰ است که از طریق پورت میکرو USB شارژ می‌شود.

پادسیستم برند ووپو (مدل آرگاس ایر)

برند ووپو، شاهکارهایی را در صنعت ویپ و پاد سیستم به بازار عرضه کرده است که باعث شده اسم این برند، سریع سرزبان‌ها بیفتد. یکی از بهترین محصولات این کمپانی، VOOPOO ARGUS AIR است که با طراحی بدنه از جنس آلیاژ روی و ترکیب آن با چرم، توانسته توجه مخاطبان را به خود جلب کند. باتری داخلی با ظرفیت ۹۰۰ میلی‌آمپر و توان خروجی تا ۲۵ وات به همراه قابلیت فست شارژ از دیگر امکانات مهم این پاد سیستم هستند. دو کارتریج تعبیه شده در بسته این دستگاه دارای ظرفیت ۳٫۷ میلی‌لیتری هستند و از تمامی کویل‌های سری PnP پشتیبانی می‌کنند.

پاد ماد برند ویپرسو (مدل لوکس پی ام)

ویپرسو، یکی از آن برندهایی است که نیازی به معرفی ندارد. محال است در مورد ویپ و پاد سیستم در گوگل چیزی را جستجو کرده باشید و نام ویپرسو را ندیده باشید. یکی از بهترین محصولات برند ویپرسو، LUXE PM است. از ویژگی‌های این محصول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تا ۴۰ وات توان خروجی
  • صفحه نمایش ۰٫۶ اینچی از نوع    LED
  • باتری داخلی با ظرفیت ۱۸۰۰ میلی‌آمپر
  • چیپست هوشمند AXON 2.0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *